New logo faculty social sciences
univ logo

תוכנית הלוגיסטיקה

ארגונים גדולים פועלים בכל ארצות העולם והם זקוקים לניהול מורכב ומקצועי של תהליכי התכנון, האחסון, השינוע וההספקה של פריטים, חומרים, רכיבים, חלקים ומוצרים לאורך כל תהליכי העבודה. לוגיסטיקה היא מקצוע אקדמי המקיף תכנון של תהליכי רכש והצטיידות, ייצור (בו משתתפים ארגונים רבים עם ממשקים מורכבים ואלמנטים של שינוע הלוך וחזור), אחסנה (בתהליך ובסיומו, אצל היצרנים ואצל הלקוח), תובלה, הספקה ותמיכה בזמן השימוש. המקצוע נלמד בכל רמות התארים במאות אוניברסיטאות ברחבי העולם.

לימודי לוגיסטיקה כוללים רכישת ידע בניהול מלאי, רכש, הספקה ומערכי תמיכה; חקר ביצועים וחיזוי, שיטות אופטימיזציה; ניהול ותפעול שרשראות הספקה; ניהול פרויקטים; תקצוב ותמחור; ולא פחות חשוב – שימוש במערכות מידע לוגיסטיות. על מנהל.ת לוגיסטיקה להתמצא היטב בכל המקצועות האלה, הכוללים ידע במתמטיקה, בסטטיסטיקה, בתהליכים סטוכסטיים ובמערכות מידע ניהוליות.

מידע כללי

מטרות התוכנית

• להכשיר נשות ואנשי מקצוע מובילים.ות בתחומי התפעול הלוגיסטי של מערכות ארגוניות מורכבות ולהעניק להם.ן השכלה, ידע וכלים במגוון התחומים המרכיבים את מקצועות הלוגיסטיקה.

• להכשיר בוגרים.ות של מגוון חוגים ממוסדות להשכלה גבוהה, באמצעות לימודי MA, למענה על הדרישות בניהול לוגיסטי מתקדם בארגונים גדולים במשק.

• להקים ולקיים מוקד ידע אוניברסיטאי בלוגיסטיקה (הן במחקר והן בהוראה), עם זיקה ליישומים בארגונים גדולים.

הלומדים

הסטודנטים בתכנית הינם בוגרי מדעי החברה (מדעי ההתנהגות, מדעי המחשב, סטטיסטיקה, כלכלה וניהול, לוגיסטיקה, מערכות מידע), הנדסת תעשיה וניהול, הנדסת חשמל, מתמטיקה, חקר ביצועים, בריאות ורווחה.

תנאי קבלה

1. בעלי.ות תואר בוגר.ת במדעי החברה, רווחה ובריאות, ניהול, מנהל עסקים והנדסה בציון גמר של 80 ומעלה בכל אחד מחוגי הלימוד לתואר ראשון, ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ או בחו"ל*.

2. ראיון קבלה.

מועמדים.ות שאינם.ן עומדים.ות בתנאי הקבלה אבל הנם.ן בעלי.ות ניסיון מעשי מתאים, יזומנו לראיון אישי בוועדת קבלה. בהתאם לרקע המועמד.ת, תיבחן אפשרות הקבלה לתוכנית. ייתכנו דרישות השלמה מיוחדות מתוך קורסים הניתנים בחוגי הפקולטה.

*מועמדים.ות בוגרי.ות אוניברסיטאות מוכרות מחו"ל וכן בוגרי.ות אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, יחויבו לעמוד בהצלחה בבחינת ה-GRE כתנאי לקבלתם.
 פרטים נוספים על מבחן ה-GRE ניתן למצוא בתקנון לימודי תואר שני ובקישור http://www.ets.org/gre

מועמד.ת בעל.ת תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה ששפת ההוראה בו אינה עברית, חייב.ת לעמוד בבחינת ידע בעברית ברמה הנדרשת על ידי האוניברסיטה כתנאי קבלה.

משך הלימודים

הלימודים יתקיימו בימי חמישי אחה"צ בין השעות 21:00-14:00, ובימי שישי בין השעות 14:00-08:00.

מבנה התוכנית

תלמידים.ות במסלול פרויקט גמר יהיו חייב.ות בלימודים בהיקף של כ-36 שש"ס.

הקורסים המוצעים בתוכנית:*

• שיטות כמותיות ומחשוביות
  • ניהול מערכות רכש ומלאי
  • חקר ביצועים וחיזוי בלוגיסטיקה
  • ניהול השיווק
  • תקציב, תמחיר, מימון וחשבונאות
  • שיטות אופטימיזציה בלוגיסטיקה ובניהול מלאי
  • ניהול ותפעול שרשראות אספקה
  • ניהול פרויקטים ומדידה ארגונית
  • ניהול מערכות מידע לוגיסטיות
  • ניהול ארגונים
  • סוגיות משפטיות בניהול לוגיסטי
  • סדנת שימוש בטכנולוגיות מידע ללוגיסטיקה
  • פרויקט גמר
*ייתכנו שינויים

שכר לימוד

תלמידי.ות תוכנית הלוגיסטיקה ילמדו במשך שנתיים וישלמו שכר לימוד אוניברסיטאי בהתאם להנחיות מל"ג (בכל מקרה, מינימום שכ"ל הינו 200%) + תשלומים נלווים (תשלומי אבטחה, רווחה וכיו"ב), בכפוף לתקנון שכ"ל.

לפרטים נוספים ניתן לפנות למחלקה לשירותי תלמיד ושכר לימוד.

משך התוכנית - שתי שנות לימוד אקדמיות.

הרשמה

ניתן להירשם בפורטל הרישום המקוון של אוניברסיטת חיפה

לפרטים אודות התוכנית ניתן לפנות אל:

facebook-icon youtube-icon youtube-icon

צור קשר