New logo faculty social sciences
univ logo

פרופ' אילן משולם (אמריטוס)

תחומי מחקר: ניהול אסטרטגי של משאבי אנושIllan Meshoulam

פרופ' משולם קיבל בשנת 1984 את תואר הדוקטור במנהל עסקים מאוניברסיטת בוסטון. לאחר שקיבל תואר ראשון באוניברסיטת חיפה בראיית חשבון, תואר ראשון ושני בפיננסים מאוניברסיטת אמריקן בוושינגטון, תואר שני במנהל עסקים מאמריקן יוניברסיטי ותואר שני נוסף במנהל עסקים עם התמחות באסטרטגיה ארגונית מאוניברסיטת בוסטון, הוא הצטרף לסגל של הפקולטה להנדסת תעשייה וניהול בטכניון, בה שימש כפרופסור במקצועות אסטרטגיה של משאבי אנוש וניהול. מאז 1999 מכהן כפרופסור מלא באוניברסיטת חיפה, בה שימש כמרצה, חוקר ודיקן בית הספר לניהול. עיקר מחקריו, מאמריו ושלושת ספריו התרכזו בנושאי האסטרטגיה של משאבי אנוש והתפרסמו בירחונים אקדמיים ידועים בעולם המחקר. לפני הצטרפותו לטכניון ולעולם האקדמי, עסק כעשרים וחמש שנים בתפקידי ניהול בכירים בתעשייה בישראל ובארצות הברית. לאחר כחמש שנות עיסוק בראיית חשבון במשרד מוביל בישראל, הוא עבר לניהול ושימש כסגן נשיא בחברות אלביט, אלסינט, אנדיגו, ומנכ"ל משותף לחברת אינטל בישראל. כמו כן שימש כסגן נשיא ויועץ בכיר בחברות ההייטק האמריקאיות הגלובליות דיג'יטל, קונטרול דאטה ואינטל. כמו כן ייעץ לחברות רבות בעולם ובישראל בנושאי אסטרטגיה של מערכי משאבי אנוש. במקביל הוא שימש בהתנדבות במשך שנים רבות כחבר מועצות מנהלים בחברות הייטק, כדוגמת אלרון וכרמל, וכן במוסדות אקדמיים כמכללת עמק יזרעאל ומכללת הגליל המערבי. כמו כן היה במשך שנים ארוכות נשיא ה"עמותה הישראלית לניהול משאבי אנוש".

facebook-icon youtube-icon youtube-icon

צור קשר